Evden çalışmanın 3 faydası

İş verenlerin çalışanlarına evden çalışma hakkı vermesi için 3 sebep:

1. Evden çalışmak, çoğu çalışanın çok istediği bir imkandır.
Evde çocuğunu bırakıp iş yerine gelmek zorunda olanlar, işe gelmek için trafik çekenler, veya iş-hayat dengesi konusunda hassas olan gençler evde çalışma imkanına çok önem verir ve dolayısıyla sağlandığı zaman çok motive olurlar.

2. Evden çalışmak, şirketin giderlerini azaltır.
Evden çalışma hakkı olunca şirket arabası, servis, öğlen yemeği, çay, kahve, klima, ısıtma-soğutma, temizlik gibi maliyetlerden tasarruf edilir. Amerika'da evden çalışan bir çalışanın yılda 20.000 dolar tasarruf sağladığı tespit edilmiş.

3. Evden çalışmak, verimliliği artırır.
Evden çalıştığı için yaptığı işi daha iyi göstermek zorunda hisseden çalışanlar, iş yerinde oturarak yaptıklarından daha çok iş yapar. Ayrıca evde başkası yoksa, iş yerindekinden çok daha uzun süre konsantre olup çalışabilirler. Yine Amerika'da yapılan bir araştırma, evden çalışan çalışanların verimliliğinin %22 daha yüksek olduğunu ortaya çıkarmış.

Evet şu an ben bir iş veren değilim ama olduğum zaman ben de kesinlikle evden çalışma hakkı vereceğim.

1 yorum:

orhan s. dedi ki...

Dediklerin çok doğru Deniz. Bu konuda tecrübeli biri olarak diyebilirim ki evden çalışmak son tahlilde süper bir şey.

Ancak bazı şeylerin dikkatle yapılması gerekiyor. Nacizane önerilerim:

1. Yaşam alanından ayrı bir çalışma köşesi-odası: Özellikle aile yaşantısı içindeyseniz bu ayrımı yapmazsanız konsantrasyon falan kalmaz. Ayrıca insanın "şu an işteyim" diyebilmesi önemli bir şey. Sevgilinizle/eşinizle film islediğiniz kanepede aynı zamanda iş yaparsanız ne filmden, neişten hayır gelir:)

2. Eş-dost çevresinin çalışma saatleriniz hakkında net bir şekilde bilgilendirilmesi: Aksi taktirde, sanki işiniz yokmuş gibi size dışarıda iş yükleyenler, ziyarete gelenler... Evden çalışmanın güzel tarafı lazım geldiğinde ufak kaçamaklar yapabilmek ama bu kaçamakların zamanına sizin karar vermeniz lazım; eş-dostun değil.

3. Çalışanlar ile arada sırada bir yerlerde görüşmek: Sadece networking değil; bazen yüzyüze görüşmek en iyisidir. Hatta bence evden çalışmalı sistemlerde haftada bir gün ofiste geçirilse (toplantıi yemek, yarım çalışam günü...) çok faydalı olacaktır.

4. Özellikle yalnız yaşayan biri iseniz, her fırsatta dışarı çıkmak: Zira ofiste istemeseniz de bir nebze sosyalleşiliyor. Bir sürü insanla muhatap oluyorsunuz. Ama tüm gün evde çalışınca, akşamları insan görüp, sosyalleşmek lazım.

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger