Motorlu Deniz Bisikleti

Amsterdam'ın en güzel yeri kanalları. Şehrin içinden geçen, yer yer dar kanallar. En keyifli gezme şekli de bir deniz bisikleti kiralayıp yavaş yavaş bu kanallarda süzülmek...

Ama bir enerji içeceği markası (Go Fast), bunun sıkıcı olduğunu düşünmüş, ve bir deniz bisikletinin içine motor gizleyip, kanalda biraz sürat yaparak tüm Amsterdamlıların dikkatini çekmişler. (Bir yandan da ürünü dağıtmışlar)


İnsanlar yepyeni bir şey gördüklerinde de şaşırıyor ama bence her gün görmeye alışık olduğu şeyleri farklı bir şekilde gördüklerinde çok daha kalıcı ve etkili oluyor o gördükleri şey. Şimdi İstanbul'da boğazda da bunu yapsan herkes bakar, fotoğrafını çeker. (Hatta ajans yine bunun gibi güzel bir video çekip: "yatırımımızın karşılığını fazlasıyla aldık" der, belki ödül bile kazanır.) Ama İstanbul'da bunu gören adam unutur gider. Bir yıl sonra sorsanız ya hatırlar ya hatırlamaz. Amsterdam'da bu motorlu deniz bisikletini görenlerse, yıllarca anlatır; "Birkaç yıl önce bunlardan birine motor takmışlar, nasıl hızlı gidiyordu..." Çünkü reklamı bağladıkları ve onu her gün yaşatan bir şey var hedef kitlenin hayatının içinde.

Pazarlamada bu tip "deniz bisikletleri" bulup, en basit şekilde "marka temsilcisi" haline getirmek mesele işte...

via: Ads of the World

0 yorum:

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger