Evden çalışırken dikkat edilmesi gereken 4 nokta

Evden çalışmanın 3 faydası başlıklı yazıma cevaben, Orhan Şener de yıllardır evden çalışan birisi olarak evden çalışırken dikkat edilmesi gereken 4 noktadan bahsetti.

Bu konuda tecrübeli biri olarak diyebilirim ki evden çalışmak son tahlilde süper bir şey. Ancak bazı şeylerin dikkatle yapılması gerekiyor. Nacizane önerilerim:

1. Yaşam alanından ayrı bir çalışma köşesi-odası: Özellikle aile yaşantısı içindeyseniz bu ayrımı yapmazsanız konsantrasyon falan kalmaz. Ayrıca insanın "şu an işteyim" diyebilmesi önemli bir şey. Sevgilinizle/eşinizle film izlediğiniz kanepede aynı zamanda iş yaparsanız ne filmden, ne işten hayır gelir :)

2. Eş-dost çevresinin çalışma saatleriniz hakkında net bir şekilde bilgilendirilmesi: Aksi taktirde, sanki işiniz yokmuş gibi size dışarıda iş yükleyenler, ziyarete gelenler... Evden çalışmanın güzel tarafı lazım geldiğinde ufak kaçamaklar yapabilmek ama bu kaçamakların zamanına sizin karar vermeniz lazım; eş-dostun değil.

3. Çalışanlar ile arada sırada bir yerlerde görüşmek: Sadece networking değil; bazen yüzyüze görüşmek en iyisidir. Hatta bence evden çalışmalı sistemlerde haftada bir gün ofiste geçirilse (toplantı yemeği, yarım çalışma günü...) çok faydalı olacaktır.

4. Özellikle yalnız yaşayan biri iseniz, her fırsatta dışarı çıkmak: Zira ofiste istemeseniz de bir nebze sosyalleşiliyor. Bir sürü insanla muhatap oluyorsunuz. Ama tüm gün evde çalışınca, akşamları insan görüp, sosyalleşmek lazım.

0 yorum:

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger