GAP geliyoor!

Dünyada (özellikle de Amerika'da) çok tartışılan ama aynı zamanda çok da sevilen markalar var. Mesela Nike, Wal-Mart, Microsoft...
İşte bunlardan biri daha Türkiye'ye geliyor! GAP. Benim en sevdiğim markalardan biri olan ve bilhassa $10lık t-shirtlerine hasta olduğum bu markanın gelişi, uzun zamandır markalar dünyasında beni en çok heyecanlandıran haber.
Amerika'dayken oturduğum mahallede Sears mağazasında satılırdı bazı ürünleri ve ilk denemede tam kendi bedeninde bir kot bulursan 20 dolara satıyorlardı sana. Bu ilginç promosyon konusunun aslında markanın yaratılış sebebi olduğunu sonradan anladım. Şöyle ki, bir adam üzerine tam oturan bir pantolon bulamayınca, 1969 yazında kardeşiyle birlikte "gap" diye bir dükkan açtı. Bugün o dükkanlardan 3000 tane var. Banana Republic ve Old Navy gibi çok havalı markaların da sahibi olan kardeşler umarım Türkiye'de de fiyatları abartmazlar ve benim gibiler de adam gibi giyecek birşeyler alabilirler.

2 yorum:

hLL dedi ki...

Biraz alakasız ama görünce LCW nın bir yan ürünümü dedim yada LCW GAP ın bir yan ürünü...
Çünkü logo stili her ikisinde de aynı değil mi?

Deniz Utku dedi ki...

Yoo, bence alakasız değil. Çünkü LC Waikiki, tamamen Türk markası olunca, sanırım 90'ların sonlarında çıkardılar LCW markasını. O zamanlar çocuk giyimiyle yetişkin giyimini ayırmak istiyorlardı bence ve dünyadaki en başarılı örnek (seçkin ve rahat yetişkin giyiminde) GAP olduğu için logolarını ve hatta dükkanlarını taklit ettiler.
Şimdi GAP gelince, yasal sorunlar çıkabilir. (ilk gelen haklıdır tabi yasaya göre)

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger