Pazarlamanın akılda kalıcı bir tanımı

Bir partide inanılmaz çekici bir kız görürsün. Yanına gidip dersin ki: "Yatakta inanılmaz iyiyimdir."
İşte bu Doğrudan Pazarlamadır.

Arkadaşların gittiğin bir partide inanılmaz çekici bir kız görürsün. Arkadaşlarından biri kızın yanına gidip, seni işaret ederek "Yatakta inanılmaz iyidir." der.
İşte bu Reklamdır.

Bir partide inanılmaz çekici bir kız görürsün. Üstünü başını düzeltir ve yanına gider, ona bir içki ısmarlarsın. Kalkarken kapıya kadar eşlik eder, çantasını düşürdüğünde onun için yerden alır ve gideceği yere götürmeyi teklif edersin. Sonra da dersin ki: "Ha bu arada yatakta inanılmaz iyiyimdir."
İşte bu Halkla İlişkilerdir.

Bir partide inanılmaz çekici bir kız görürsün. Kız yavaşça yanına gelir ve "Yatakta inanılmaz iyi olduğunu duydum." der.
İşte bu Marka Bilinirliğidir.

Bizim okulda, websitesini yapmış olmakla iftihar ettiğim Kamp05 diye bir pazarlama kampı düzenlemiştik. Sonunda da bağları korumak adına bir Yahoo! group kurmuştuk. Bugün oradan bir mesaj geldi, Arto Süren (Loreal e-strat 5 Türkiye birincisi olan grubun üyesi bir öğrenci) atmış, ben de Türkçe'ye çevirip paylaşmak istedim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadınların örneklendiği yaklaşımlar daha akılda kalıcı oluyor. Bir konferansta prof kadınlar bu işi(pazarlama) doğaları gereği biliyorlar, onlardan öğreneceğimiz çok şey var demişti :)

Prof. Dr. İsmail Kaya dedi ki...

Pazarlama hakkında bu analojinin kaynağını bildirmek Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek olur.
İşte kaynak:
http://www.32direct.com/blogs_ma/members/Ritaw/628/

(Linki doğrudan tıklanacak biçimde veremediğim için kusura bakmayın.)

Deniz Utku dedi ki...

İsmail Hocam çok sağolun bilgilendirdiğiniz için. Siniz benim blogumda bulunmanız bile onur verici.

Ancak sizin verdiğiniz bağlantıdaki blog yazarı da bunu bir maille aldığını söylemiş, üstelik kendisi bunu 11 Kasım'da yazmış. O yüzden ben bu anolojinin kaynağını anonim bırakmaktan yanayım şimdilik.

Adsız dedi ki...

Bir ara, konuda bahsi geçen kız arkadaşı bulup hangisinin daha etkili olduğunu sormak lazım bence ;)İşte o zaman tam aydınlanmış oluruz...

Deniz Utku dedi ki...

Bahar tanımlamak bedava, ölçümlemek ekstraya girer. ;)

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger