Milliyet Online

Denis Business Review
Case 1: The Rise and Fall of Milliyet Online Newspaper

Milliyet - Basında Güven, İnternette vasatMilliyet.com.tr, Türkçe siteler içinde (Alexa'nın verilerine göre) uzun süredir ilk 5'teydi. (Hatta Google'ın açıkladığı en çok aranan Türkçe kelimelerde de top 10'da idi) Bunun sebebi eskiden İnternet yayıncılığı yapan pek fazla site yokken, milliyetin gerçek zamanlı haber girişi yaparak, buna değer veren ciddi büyüklükteki bir kullanıcı kitlesini kendisine bağlamasıydı. Yani yarattığı değer; köklü ve güvenilir bir gazete olarak, İnternet kullanıcılarına kolay ulaşılır, eş zamanlı haber sunmasıydı.

Ancak önce dizaynını değiştirerek yabancı sitelerdeki karmaşık yapıyı Türk okuyuculara sundu ve yavaş yavaş kullanıcılarını kendisinden soğuttu. Üstelik profesyonelliğinden şüphelendirecek kadar çok imla hatası içeren yazıları ve haberlerin hangisinin ayrı pencerede açılacağını, hangisinin ana sayfada açılacağını tamamen tesadüfen belirlemeleri de önemli hatalardı. Zamanla, haber pencerelerindeki reklamlar haberlerden çok yer kaplar oldu. Bu hem yüklenme zamanını çok arttırdı hem de basit olması gereken yapıyı karmaşıklaştırdı.

Bir gün geldi ki, www yazmadan açılmamasına ve ana sayfa yenilendiğinde arkada beliren pop-up reklamlarına alıştığımız milliyet sitesi, pop-up sayısını ikiye çıkardı. İşte o gün, bir çok eski okuyucusu, yeni müşterisi olmak istemedikleri siteyi terk etti.

0 yorum:

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger