Facebook bize ilgi göstersene

2007 başlarında Google Bize Logo Yapsana diye bir oluşum ortaya çıkmıştı ve
epey ilgi toplamıştı. Bu oluşumun ilgi toplamasının sebebi Google sayfasında Türkiye ile ilgili bir logo görmek istememizden çok öteydi: Google'ın bize ilgi göstermesi!

Google o zaman (ve ardından 29 Ekim'de) bu isteğimizi yerine getirmiş ve bize ilgi gösterdiğini belli etmişti. Şimdi de Türkiye'den 1.600.000 kişinin üyesi olduğu ve Türklerin her gün saatlerini harcadığı Facebook'tan bize ilgi göstermesini bekliyorum.

Türkler, Facebook kullanıcılarının arasında 5. sırada ve ilk 4 sıradakilerin hepsinin dili İngilizce olduğuna göre, Türkçe'nin Facebook'un ikinci dili olduğunu söyleyebiliriz. Benim istediğim ise, arayüzünde Türkçeleşmesinden de öte: Kültürümüze uygun özellikler eklemesi.

Uygulamalar (applications) sayesinde isteyenlerin kendileri için yükledikleri özellikler dışında, temel Facebook özelliklerinde bir "Batılı" merkezliliği mevcut. Mesela arkadaşlarımızın nereden arkadaşımız olduğunu eklerken "okul arkadaşı", "aktivite arkadaşı" olarak eklyebiliyoruz ama "mahalleden arkadaş" olarak ekleyemiyoruz. "Akraba" olarak ekleyebiliyoruz ama "aile dostu" olarak ekleyemiyoruz.

0 yorum:

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger