Bill Gates internete inanmıyor

Prestijli TED konuşmalarında geçtiğimiz ay Bill Gates konuşmuş. Gates, Microsoft kurucusu olarak değil, kendisi ve eşi adına kurduğu vakıf adına oradaymış. Konuşmayı izlemenizi tavsiye ederim. (Türkçe altyazılı versiyonu da var.)

Benim takıldığım nokta şu oldu: Gates konuşmanın bir bölümünde öğretmenlerin iyi ders anlatmasının nasıl fark yarattığından bahsederken diyor ki "çok iyi anlatılan derslerin kayıtları alınabilir ve internete konulabilir. Hatta İnternet'e herkesin erişimi olmadığı için..." Dünyanın en zengin adamını bu kadar heyecanlı ve idealist konuşurken görünce dedim ki tamam geliyor "İnternet'i herkesin erişebileceği hale getirmeliyiz" diyecek.

Gel gör ki Bill Gates şöyle devam etti: "vidyoları DVD'lere koyabiliriz ve DVD oynatıcısı olan herkes bunu izleyebilir". Tamam çok iyi, çok hayırsever bir adam ama İnternet'e inanmaması ve hala donanım kafasında olması beni dumur ediyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

"The Internet? We are not interested in it"
-- Bill Gates, 1993

Adsız dedi ki...

Gates'in bu konuşması insanlık adına çok sevindirici, öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Adam işi gücü bıraktı, hakkatten faydalı işlere soyundu. Ama yazıda da belirtildiği gibi internet olayına inancı çok yok Gates'in. Aslında akıllı bir adam olduğundan, olacakları kestirebiliyor muhtemelen ama konuşmasında internete erişimi yaygınlaştıralım diyebilmesi için ardından '100 Dolar'lık dizüstü' vb. projelerden de bahsetmesi gerekirdi ki Microsoft'un o işlerde parmağı olmadığından abes kaçabilirdi. Muhtemelen bu yüzden DVD'den medet umuyor:)

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger