Link almak

İnsanların sizin sitenize link vermesi hoşunuza gidiyor değil mi? Peki bu insanlar neden link veriyorlar?

Şu İngilizce makalede (5 Truths That Lead to More Referrals) detaylı anlatılan 5 maddeyi, kendimce yorumlayarak kısaca buraya yaziyim:

1) İnsanlar link verir, çünkü içlerinden gelir: İnsanlar paylaşmayı sever; arkadaşlarına güzel şeylerden bahsetmeyi sever. Onlara malzeme vermek, link almanın en basit yoludur.
2) Link vermek, risk almaktır: İnsanlar için link vermek demek, kefil olmak demektir. Sizi tavsiye edenlerin yüzünü kara çıkaramazsınız. Çıkarırsanız, o insanları kaybedersiniz.
3) İnsanlar sıkıcı şeylere link vermezler: Dediğim gibi insanlar güzel şeyleri paylaşmaktan hoşlanır. Size veya yönetim kurulunuza ilginç gelen şeyleri değil.
4) En gerçek link alma yöntemi, güvendir: İstediğiniz kadar para harcayın, istediğiniz kadar reklam yapın, insanlar size güvenmiyorlarsa, link vermeyeceklerdir. O yüzden insanların size olan günvelerine yatırım yapmak önemlidir.
5) Link almayı kolaylaştırın: Size link verecek insanların işlerini kolaylaştırın. Kimlerin link verdiğini takip edin, onlara değer verin.

1 yorum:

ya/sin dedi ki...

mantıklı bir yaklaşım :)

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger