İKEA İnternet Yazmayı Bilmiyor

En sevdiğim markalardan biri İKEA. Çoktandır işim düşmüyor ama basit, sade, kullanışlı mobilyalarını ve iyi düşünülmüş ev eşyalarını seviyorum.

Maalesef ajanslarını seçerken, işi teslim ettikleri kişileri işinin ehli zannetme hatasına düşmüşler. Türkiye'de iş yapmaya çalışan Avrupalı şirketlerde bazen böyle yanlışlar oluyor; "ajans olduklarına göre, yıllardır bu işleri yaptığına göre uzmandır demek ki" diye düşünüyor Avrupalılar. O işte para varmış diye bilmedikleri işleri yapan, kendi yaptığı işe saygı duymayan insanların yıllarca bu ülkede sorunsuzca iş yapabildiğinden haberdar değiller.

İnternet'e özel indirim yapmış (güzel) ama ilanlarda İnternet'i yanlış yazmış.

Hem ilgi alanım, hem de profesyonel işim olduğu için İnternet konusunda hassasım. İnternet, büyük harfle yazılır diye bir yazım vardı. Çünkü İnternet tektir, özel isimdir ve Türkçede özel isimler büyük harfle yazılır. Burada o hataya düşmemişler, düşememişler çünkü ilanda kullanıldığı iki yerin ikisinde de cümle başına denk gelmiş. Cümle içinde kullansalar küçük kullanırlardı. (Sitelerine girip baktım, cümle içinde bazen küçük bazen büyük yazmışlar. Tutarsızlık da marka imajını çok düşür ama o konulara girmeyeyim)

Özel isim olduğu için, İnternet kelimesinin sonuna gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmak zorundadır. Eğer kocaman panolarda, binlerce insana göstereceğin bir ilan hazırlıyorsanız, bunu bilen birine yaptırsaydınız keşke. (Yanlış anlaşılmasın; Teknokrasi olarak offline reklam yapmıyoruz, yaratıcı ajans hizmeti vermiyoruz.)


0 yorum:

Son günlerde en çok okunan yazılar

 

bu ne be? Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger